Haber

Şanlıurfa’da Ağır Hasarlı Bina Yıkıldı… Aziz Aydınlık: “Şu Anda Seslendiriliyor. Bunun İçin Çalışmalar Yapılıyor”

Şanlıurfa’nın Kahramanmaraş ilçesindeki depremler sırasında ağır hasar gören bir bina bugün çöktü. CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, “Şu anda bir ses var. Onun için çalışma yapılıyor. İnşallah dipte kalan vatandaşlarımızı bir an önce çıkarmaya çalışıyoruz” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da “Şimdi bunun hesabını kimden soracağız? Bu konuyu ihmal eden ve gerekli tedbirleri almayan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ı istifaya davet ediyorum” şeklinde bir açıklama yaptı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde ağır hasar gören Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi’ndeki bir bina bugün saat 15.45 sıralarında yıkıldı. Binada kişi olması ihtimaline karşı enkazda başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çökme anında binanın yakınında bulunan bir kişi düşen moloz nedeniyle ayağından yaralandı. Yaralanan vatandaş hastaneye kaldırıldı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık olay yerinde şu açıklamayı yaptı:

“Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Bu bina depremden dolayı ağır hasar gördü. Depremden sonra bina tamamen boşaltıldı. Binada kimse yoktu. Bina zaten hasar gördü, etrafı sarıldı, ama bugün su kaçağı oldu belediye personeli geldi belediye personeli çıktı personelde bir şey yok ama şu “Aynı esnada bir ses geliyor. Onunla ilgili çalışmalar yapılıyor. İnşallah dipte olan vatandaşlarımızı bir an önce çıkartmaya çalışıyoruz” dedi.

“Gerekli tedbirleri almayan ŞANLIURFA VALİSİ SALİH AYHAN’ı istifaya DAVET EDİYORUM”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise binanın ağır hasar görmesine rağmen yıkılmaması ve güvenlik önlemlerinin alınmamasına tepki gösterdi. Tanal’ın açıklaması şu şekilde:

“Artık böyle olmayacak! Afet ‘Geliyorum’ dedi ama yetkililer öylece baktı. Bir ay önce Kahramanmaraş merkezli depremde hasar gören ve CHP Şanlıurfa İl Başkanlığımızın bulunduğu bina. , doğal olarak yıkıldı.Enkaz altında kalan vatandaşlardan bilgi alıyoruz.Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.Bu bina ağır hasar görmüş.Güya tahliye edilmişti.Fakat binanın tabanında trafiğin aktığını görüyoruz. Binanın önüne park edilmiş araçlar var.Neden gerekli güvenlik önlemleri alınarak ve insanların can güvenliği sağlanarak denetimli bir şekilde bina yıkılmadı?İnsanların binaya yaklaşmasına neden izin verildi?Şimdi biz kimiz hesap soracağız? bunun için? Bu konuyu ihmal eden ve gerekli önlemleri almayan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ı istifaya davet ediyorum. Şanlıurfa’da buna benzer çok sayıda ağır hasarlı yapının varlığından haberdarız. Bu binaların kontrollü bir şekilde yıkılması gerekiyor.”

Tanal’ın paylaştığı videoda şu açıklamalar yer aldı:

“Anın prestijiyle eski il başkanlık binamız yıkıldı. İçinde insan var deniyor. Yani burada 15-16 kişi var deniyor. Biz böyle bir ortam görmedik. beceriksizlik. Bu binanın yıkılacağı çok önceden belliydi. Buradaki bütün insanlar size emanet.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu