Sağlık

“Deprem Bölgesinde İmmün Yetmezliği Olan Hastalarda Ek Önlemler Alınmalı”

Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar, tedavisine ara verilmeden devam edilmesi gereken özel bir gruptur. Bu hastaların diğer bireylere göre enfeksiyonlara çok daha yatkın olmaları, onları sanitasyon ve hijyen önerilerine azami özen göstermeyi zorunlu kılmaktadır. Elif Karakoç Aydıner, bu nedenle deprem bölgesindeki hastalar için ek önlemler alınarak uygun hijyenik ortamların oluşturulması gerektiğinin altını çizerek, “Merkezlerde ve hasta platformlarındaki hekimler, bağışıklık yetmezliği olan hastalarla sürekli iletişim halinde olmalıdır. kolayca enfekte olur.”

 

İmmün yetmezlikli hastalar enfeksiyonlara karşı çok hassas oldukları için uygun barınma ve hijyenik ortamın oluşturulması diğer hasta kümelerine göre daha büyük önem taşımaktadır. Bu ortamın sağlanamaması durumunda hastaların mutlaka uygun bir sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi gerektiğini belirten Dr. Türk Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Elif Karakoçkonu hakkında uyardı.

“Temiz içme suyuna erişim, uygun barınma, atık yönetimi, izolasyon için ek önlemler alınmalı”

Beyin sarsıntısı sonrası uygun olmayan yaşam koşulları nedeniyle aralıklı dinlenme için enfeksiyonların artabileceğine dikkat çeken Karakoç, “Bağışıklığı baskılanmış hastalar diğer bireylere göre enfeksiyonlara çok daha yatkın oldukları için sanitasyon ve hijyen önerilerine azami dikkat gösterilmelidir. düzeyde mümkün. Enfeksiyon riskini azaltmak için temiz içme suyuna erişim, uygun barınak, atık yönetimi ve izolasyon için ek önlemler almak da hayati önem taşıyor. Bunların yanı sıra her ortamda maske kullanımına ve el temizliğine dikkat edilmesi de hastalıklardan korunmada önleyici rol oynuyor.”

“İlaca erişim için hekim ve hasta sürekli iletişim halinde olmalıdır”

Karakoç, “Hastalarımızın deprem sonrası ilk günlerde tedavi ve takiplerinde aksama olması doğal ancak ilaç ve doktor kontrollerini bir an önce sürdürmeleri hayati önem taşıyor” dedi. Bunun mümkün olmadığı durumlarda gezici sağlık ekiplerine, bunun mümkün olmadığı durumlarda sağlık kuruluşlarına veya sahra hastanelerine bildirimde bulunmaları ve kullandıkları ilaçlar için talepte bulunmaları önerilir. Primer immün yetmezliği olan birçok hasta tarafından ve enfeksiyonlardan korunmada çok değerli olan bu eserler, özel reçete, saklama ve uygulama koşullarına sahip olduğundan, bunlar sağlanamıyorsa, bozulma ve bozulmayı önlemek için hastalar uygun merkezlere sevk edilmelidir. tedavinin devamlılığı Mevcut durumda raporların süresi uzatılmıştır ve reçete zorunluluğu yoktur.”

“Uygun bir merkeze sevk edilmeleri gerekiyor”

Karakoç, enfeksiyon kaptığına dair bir şikayet veya belirti varsa immün yetmezliği olan hastanın en yakın sağlık kuruluşuna ulaşarak uygun merkeze sevkini talep etmesi gerektiğini belirtti. Depremzedelerimiz sevk edildikleri ilde ve/veya hastanede ihtiyaçları doğrultusunda tüm aile bireyleri dahil olmak üzere destek almak için bizzat veya hekimleri aracılığıyla il/ilçe/hastane sosyal hizmetler birimine başvurmalıdır. ”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

merkezajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu