Ekonomi

BTSO Üyesi Kılıç: Üretimdeki engelleri kaldırmalıyız

BURSA (İGFA) –BTSO 27. Meslek Komitesi Gıda Bölümü Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı Oda Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç, BTSO Beslenme Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Sayılgan ve çok sayıda departman temsilcisinin katıldığı toplantıda KOBİ OSB ve Lojistik Merkez projesinin detayları da paylaşıldı.

Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç, BTSO olarak sektörün rekabet gücüne katkı sağlamak ve firmaların ihracatını artırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

KOBİ firmalarının şehirdeki plansız sanayi bölgelerinde yaklaşık 100-150 metrekarelik tesislerde üretimlerini gerçekleştirmeye çalıştıklarını bunun imalatçı firmalar için büyük bir sorun olduğunu belirten Kılıç, “Sorunları gözlemleme imkanımız var. şirket ziyaretlerimizle deneyimlendi. İşletmelerin fiziki şartlarının yetersizliği üretim şartlarını olumsuz etkilemektedir. KOBİ OSB Projesi’ni bu sorunu çözmek için hazırladık. Lojistik merkez ve depolama alanları için hayata geçirdiğimiz proje kapsamında başvuru sürecini yakında başlatıyoruz. Her iki projemizin de sektör temsilcilerimizin birçok sorununu çözeceğine inanıyoruz” dedi. sözlerini kullandı.

“BURSA İŞ DÜNYASI OLARAK YARDIMLARI SÜRDÜRMEK ZORUNDAYIZ”

Ülke tarihinin en büyük deprem felaketinin üzerinden bir aydan fazla zaman geçtiğini belirten Haşim Kılıç, “Büyük yıkıma ve can kayıplarına neden olan bu felaket nedeniyle halen derin üzüntü içindeyiz. BTSO olarak deprem haberini aldığımız ilk andan itibaren bir yardım seferberliği başlattık. Valiliğimiz ile uyum içinde fuar merkezinde kurduğumuz deprem yardım toplama merkezi ile üyelerimizden gelen yardımları depremden etkilenen tüm bölgelere ulaştırdık. Yüzlerce tır ile bölgeye giyecekten gıdaya birçok yardım malzemesi gönderdik. Depremden etkilenen vatandaşlarımız kalıcı konut sahibi olana kadar ihtiyaç sahibi olacak konteyner kentler için Hatay’da çalışmalarımız devam ediyor. Ancak deprem bölgesinin daha uzun süre yardıma ve desteğe ihtiyacı vardır. Bursa iş dünyası olarak ihtiyaçlar devam ettiği sürece yardımları sürdürmek zorundayız. Özellikle ramazan ayı öncesi depremden etkilenen vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarından biri gıda. Bu noktada BTSO olarak başlattığımız gıda yardım kampanyasına hepinizden destek bekliyoruz.” dedi.

“UR-GE PROGRAMLARI İHRACAT FIRSATLARI SAĞLIYOR”

BTSO Meclis Üyesi ve 27. Meslek Komitesi Lideri Burhan Sayılgan, kurul olarak amaçlarının öncelikle üretmek ve ihracata katkı sağlamak olduğunu söyledi. UR-GE programlarının ihracata katkılarının değerine vurgu yapan Sayılgan, “Ticaret Bakanlığımızın sunduğu imkanlarla ülke ekonomimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar 5 UR-GE programı gerçekleştirdik. Üreticilerimiz gitti. Bu programlar bizi çok memnun etti.Daha önce ihracat yapmayan firmalarımız programlarımızdan sonra yüzde 60’a yakın ihracat yaptı.Bu rakamları birlikte çalışmalarımızı sürdürerek daha üst seviyelere taşıyacağız.” söz konusu.

Şeker dağıtımı konusunda taban taleplerinin olduğunu belirten Sayılgan, son dönemde artan şeker fiyatlarının ardından şekerli gıda üreticilerinin külfetli günler yaşadığını, bir an önce piyasaya şeker arzı konusunun irdelenmesini istiyoruz dedi.

haber-celikhan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu