Atilla Taş, FETÖ davasında 2 yıl 2 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı
Özden ATİK/ İSTANBUL FETULLAH Terör Örgütünün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin davada cezası Yargıtay tarafından bozulan ve yeniden yargılanan müzisyen Atilla Taş, “hakaret” suçundan toplam 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. “kamu görevlisinin görevinden dolayı” ve “askere ve güvenlik güçlerine hakaret”. 25 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Sanık Atilla Taş, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmaya katılmadı. Taş, avukatı tarafından temsil edildi. Mahkeme heyeti, sanık Atilla Taş’ı “kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret” suçundan 1 yıl 9 ay 25 gün, “asker ve polis teşkilatına hakaret” suçundan ise 5 ay hapis cezasına çarptırdı.
DAVANIN ARKA PLANI
İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ’nün medya yapılanmasına ait “örgüt üyeliği” ve “darbeye teşebbüs” suçlamalarıyla 20’si tutuklu 29 sanığın yargılandığı davayı 8 Mart 2018’de karara bağladı. Sanık Atilla Taş “örgüte yardım etmek” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, sanık Murat Aksoy ise aynı suçtan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aralarında Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Hanım Büşra Erdal’ın da bulunduğu 11 sanık, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken; Aralarında Ahmet Memiş ve Ali Akkuş’un da bulunduğu 12 sanığa aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Kaçak sanıklar Bülent Ceyhan, Said Sefa ve Emre Soncan hakkındaki davanın ayrılmasına karar veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Muhterem Tanık’ın beraatına karar verdi.
YÜKSEK MAHKEME VERDİ
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 6 Mart 2020’de sanıklar Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Cemal Azmi Kalyoncu, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ünal Şahit, Yakup Çetin, Ehil Yıldız ve Atilla Taş hakkında verilen kararların bozulmasına karar verdi. . Diğer 17 sanığa verilen cezalar onandı.
Yargıtay’daki duruşmanın ardından yapılan duruşmalarda dava Atilla Taş’tan ayrıldı. Davanın Haziran ayındaki duruşmasında duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcı, sanık Taş’ın örgütle organik bağının olduğuna dair yeterli delil bulunmadığını belirterek, sanık Taş’ın “örgütle organik bağlantısı olduğu” gerekçesiyle toplam 1 yıl 11 ay 15 günden 6 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. eylemlerinin “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek” ve “devletin kurum ve organlarına hakaret” teşkil ettiği öğrenildi. O vardı.